Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
1 kg közepes méretű krumpli, 15 dkg zsír, só |
A megtisztított krumplit vágd fel 4-5 cm hosszú cikkekre és forró sütőben, fedetlen tepsiben, bő, forró zsiradékban, néhányszor átkeverve süsd enyhén pirosra, majd csöpögtesd le rendesen. A sütés hőtfoktól függően 50-60 percig is eltarthat, türelemmel kell lennünk. Viszont elképesztően finom. Ez is piros-ropogós-omlós, de a bő zsír és a mindenünnen ható erős hő fantasztikus ízt produkál. Gyengye gyomrúaknak nem ajánlott :-) Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Na, ez sem mekdonálsz... Nagyon finom tud lenni...