recept: Vali néni hasáb krumplija, Kifőzde
Vali néni hasáb krumplija
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg közepes méretű krumpli,
15 dkg zsír,




A megtisztított krumplit vágd fel 4-5 cm hosszú cikkekre és forró sütőben, fedetlen tepsiben, bő, forró zsiradékban, néhányszor átkeverve süsd enyhén pirosra, majd csöpögtesd le rendesen. A sütés hőtfoktól függően 50-60 percig is eltarthat, türelemmel kell lennünk.
Viszont elképesztően finom.
Ez is piros-ropogós-omlós, de a bő zsír és a mindenünnen ható erős hő fantasztikus ízt produkál.
Gyengye gyomrúaknak nem ajánlott :-)

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: hasáb krumpli
 sültkrumpli
 kiskocka krumpli

Forrás: Vali néni utánozhatatlan zsenialitása szülte.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.10. Utoljára frissítve: 2010.11.13.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:49:32 - 2.81)
Hozzászólások:

Sancho (2010-11-07 10:39:00):
Na, ez sem mekdonálsz... Nagyon finom tud lenni...

Megjegyzés a recepthez